A sashimi nem más, mint nyers hal. Szinte bármilyen halból el lehet készíteni, legyen akár valamilyen tengeri hal, rák, kagyló, tengeri sün, tintahal, vagy akár kaviár is szóba jöhet. Vékony csíkokra vágják a nyers halat és az előbb felsorolt alapanyagokkal tetszés szerint tálalják. Az egyik legkedveltebb megoldás az, hogy a felszeletelt halat valamilyen zöldséggel (pl. daikon [jégcsapretek]) készítik el. Szójaszósszal és wasabival fogyasztják
Írta: Betty-chan
Ajánló
Könyv
A japán kapcsolat
Endre, a reményteli ifjú magyar kutató délkelet-ázsiai útja nem csak gasztronómia meglepetéseket tartogat számára. Kiderül, hogy a vírusfehérjékkel kapcsolatos, háromdimenziós virtuális játéka olyan társaságba pottyantja, ahol a pénz és az erőszak az úr, és korántsem mindenkit a gyógyítás tiszta szándéka vezet. Bővebben >>>
A harmincéves Daikichi nagyapja temetésén egy furcsa kislányt talál. Ez a lány, Rin valójában a nagyapa eltitkolt gyermeke. Rint senki sem akarja befogadni, ezért Daikichi úgy dönt magához veszi és így saját nagynénjét neveli. Az újdonsült apának most egyik napról a másikra kell megbírkóznia a szülőlét nehézségeivel. Nézd végig online >>>
Zene
Sasaki Nozomi - Papepipupo
Linkajánló
A Kawasai International Culture Exchange Association remek módja a japán levelezőtárs kererésnek. Örök barátságok szövődhetnek e-mail-en és levelezésen keresztül.
Az AnimeAddicts Magyarország legnagyobb anime-manga fansub oldala többek közt közösségi funkciókkal ellátva. Ismertetők, letöltések, online mangák, minden ami az animézéshez kell.
A Japán Percek Nyelvlecke Blog segítségével könnyedén elsajátíthatod a japán nyelvet. Az oldalon elsősorban nyelvleckéket találsz, de emellett kifejezéseket is megtanulhatsz.