A hínárok (kaiso) már évszázadok óta fontos részei a japán étkezésnek. Ma már mindenféle hínárt használnak levesekhez és ételek ízesítéséhez. A három legismertebb hínár:
Kombu
A kombu egy nagy hínárfajta, levesekhez és nabe ételekhez használják.
Wakame
A wakame-t gyakran miso levesekbe vagy sunomono salátákhoz használják. Általában szárított formában árulják és használat előtt vízben áztatják.
Nori
A nori vékony, szárított hínárlap. Sushi- és rízsgolyókészítéshez illetve tésztánál fűszerként használják.
Írta: Chriss-kun
Ajánló
Könyv
A japán kapcsolat
Endre, a reményteli ifjú magyar kutató délkelet-ázsiai útja nem csak gasztronómia meglepetéseket tartogat számára. Kiderül, hogy a vírusfehérjékkel kapcsolatos, háromdimenziós virtuális játéka olyan társaságba pottyantja, ahol a pénz és az erőszak az úr, és korántsem mindenkit a gyógyítás tiszta szándéka vezet. Bővebben >>>
A harmincéves Daikichi nagyapja temetésén egy furcsa kislányt talál. Ez a lány, Rin valójában a nagyapa eltitkolt gyermeke. Rint senki sem akarja befogadni, ezért Daikichi úgy dönt magához veszi és így saját nagynénjét neveli. Az újdonsült apának most egyik napról a másikra kell megbírkóznia a szülőlét nehézségeivel. Nézd végig online >>>
Zene
Sasaki Nozomi - Papepipupo
Linkajánló
A Kawasai International Culture Exchange Association remek módja a japán levelezőtárs kererésnek. Örök barátságok szövődhetnek e-mail-en és levelezésen keresztül.
Az AnimeAddicts Magyarország legnagyobb anime-manga fansub oldala többek közt közösségi funkciókkal ellátva. Ismertetők, letöltések, online mangák, minden ami az animézéshez kell.
A Japán Percek Nyelvlecke Blog segítségével könnyedén elsajátíthatod a japán nyelvet. Az oldalon elsősorban nyelvleckéket találsz, de emellett kifejezéseket is megtanulhatsz.